W maju działania w ramach realizacji Programu dożywiania Fundacji Tesco Dzieciom pt. „Zdrowo jeść, by rosnąć w siłę” zostały wzbogacone o profesjonalne warsztaty kulinarne przeprowadzone w Zespole Szkół Budowlanych im. Eugeniusza Kwiatkowskiego w Koninie.
Uczestnicy programu pod kierunkiem pani Aleksandry Wawrzyniak – nauczyciela, technologa żywienia – oraz uczniów klasy drugiej Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, wspólnie wykonali atrakcyjne smakowo potrawy z uwzględnieniem zasad zdrowego odżywiania.
Na stole pojawiły się: zapiekanka z ziemniaków i pieczarek w sosie beszamelowym; naleśniki z serem, dżemem, musem jabłkowym, bitą śmietana i owocami; ciasteczka marchewkowe; sałatka owocowa z jogurtem; grzanki z pastami: twarogowo-jajeczną, twarogową ze szczypiorkiem, z twarogu i wędzonej ryby oraz sok marchwiowo-jabłkowy.